Wednesday, November 17, 2010 Posted by purple lover   0 comments

Hujung2 tahun ni ramai org kahwin ..... dari awal cuti sekolah sampai minggu akhir cuti sekolah, penuh dag dgn undangan org kawin. Dari selatan sampai utara, penuhlah jadual kami.

Untuk semua rakan2/saudara mara yg menjadi RAJA SEHARI

"SELAMAT PENGANTIN BARU"


Baraka Allahu Lakuma from MAHER ZAIN


Saturday, November 13, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Hujung hujung tahun ni, semua sekolah sibuk buat majlis graduasi. Maka busy la cikgu2 siapkan ape2 yg patut untuk majlis graduasi. Bertambah2 la kerja cikgu yang dah tersedia banyak tu. En suami pun kena tempias graduasi jugak ..... :P , hari2 ada aje cikgu yg datang mintak print gambar graduasi, buat slide graduasi & etc.

Citer pasal sekolah, mama pun sibuk sibuk survey skolah untuk kakak hannah. Waaaa ... cepatkan nak hantar skolah ..... ehhehe sebenarnya mama yg excited lebih. Sebenarnya takde plan pun nak hantar kakak hannah ke skolah pun untuk 2011. Paling awal pun biarlah 4 tahun baru hantar kot. Rasa mcm stress sangat pulak kalau hantar skolah awal2. Apepun terpulang lah pada parent nak hantar umur brape kan. Tepuk dada tanya selera :)










Setelah survey mana yg patut, mama listkan 2 yg akhir, Smart Reader (SR) & Genius Aulad ( GA). 2-2 ni memang femes la dengan medium & pendekatan masing2. Kalau kat kawasan kajang ni, banyak branch untuk SR ni. Tapi kalau GA, paling dekat pun dekat bangi.
Mama lebih minat dgn GA sebab pendekatan islamic yg digunapakai.
Tapi bila difikirkan jauh jugak nak ke bangi tu, kena la pikir 2-3 kali pulak.
Memandangkan ada tempoh setahun lebih lagi kakak nak ke sekolah, mana lah tau GA bukak cawangan baru kat kajang ni ke .... senang sikit mama nak hantar kakak hannah



Thursday, October 7, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Dah nama pun coffee lover kan
maka saya adalah penggemar coffee yg tegar
tak kira la jenis ape pun, dengan gula, dengan susu , semua saya bedal aje ..
latte, cappucino,espresso, black coffee, kopi hang tuah .. semua pun sodap

Selalunya kalau penat seharian keje, badan pun lenguh2 , sebelum tido mesti minum coffee.
Kalau sesetengah org minum coffee tak bleh tido, tapi saya okeh aje . tido nyenyak sampai bom meletops pun tak sedar ....eheheh

Bila dah gile coffee, hati rasa berbunga2 plak nak beli benda nih ... hohohohoo bunga laa bagai

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"


"
"
""
taraaaaaaaaaaa





ohohoho ... menggegar jiwa nya tengok......

kalau dapat beli cik primadonna nih, sure sehari patploh kali minum coffee ... wiwiwiwiiw
nampaknye kena la simpan2 duhet2 mana yg patut, takpon pecahkan tabung badak bleh .. :)
hehehehe

Wednesday, September 29, 2010 Posted by purple lover   0 comments



Dah nak hampir habis syawall

tapi aktiviti raya makin banyak , tambah2 weekend ... takyah susah2 nak masak....
open house la, gathering raya laa .. isk isk mcm laa

tapi sampai hari nih, kami anak beranak tak sempat pun nak pegi beraya rumah org
asal weekend aje , penuh tempahan .
kalau nak pegi terjah weekdays , tak sompek jgak ..
last nye dok je la rumah :)

Bila dah bizik , mula la malas nak jenguk blog sendiri tapi blog hoping tetap boleh . Antara faktor2 lain malas nak update blog sebab :

1. Bizik dgn bebudak 2 org ni.. mcm2 hal la
kejap kakak nangis pastu adik pun follow laa nak nangis jugak... haisssh

2. Keadaan ayah yg uzur, maka bizik nak tengok2 kan dia jugak .

3. Tempahan katering yg bersusun sampai kadang2 balik umah semua flat jee ... penat sehhhh



~ raya 201 0~

Tahun nih kami beraya di kajang dahulu, kemudian pagi raya 2 baru gerak ke penang.
Time balik raya 2 tu , highway pun smooth jek, tade la jem sana sini ... alhamdulillah.

kami serba purple di pagi raya ... auuuwww - harap maklum anak sulung saya tuh memang obses dgn totis ye (read:tortoise) sampai raya pun hangkut laa totis dia tuh

Kali nih kami lepak seminggu kat kampung sambil jalan2 ke langkawi.
Sesekali raya kat langkawi pun best jgak ... wwoowow


okey la .. lain kali update lagi ye

Mode : MALAS





Posted by purple lover   1 comment

Friday, September 3, 2010 Posted by purple lover   1 comment

Sungguh mencabar nak siapkan entry kali nih ...
mana tak nye .. sejak si kecik hasya dah jadik askar tak bertauliah nih ....
kemain laju lagi dia kalau nampak mama dok ngadap lappy
bubuh la mainan selori pun .. takde dia heran pun .. siap tolak2 lagi mainan sebab nak ke depan lappy ....


*sila imagine ye tuan punya blog menaip pakai sebelah tangan jer ....sambil tuh buat bunyi pom pom supaya si kecik hasya tersengih sengih .... isk isk isk seksa sungguh*
`

okeh

Ehem ehem ehem ehem ehem ehem ehem .........................



Muahahahah panjang ehem ehem tuh kan ....

Bukan ape .. entry kali ni agak "mahal" dan "gedix" ye kalo nak compare dgn entry lain .... ahhahahaa


okeh jom nengok ape yg mahal & gedix yee

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"



TARAAAAAAAAAAAA!!!!!



HANDBAGS untuk RAYA






YE YE handbags yeee ..








Si cantik manis sabrina ni memang la vogi the vas laaa ... ahahahha ... sungguh meleleh air liur bila nengok .. beg pun bleh tahan besar jugak .. kalau takat nak bubuh pampers anak sekeping dua mmg boleh sangat la ..TAPI bab harga tuh ... confom laaa en suami pelempang kalo saya kata " bang, bleh tak belikan beg tuh untuk raya ? " - eh tapi kalo dapat beg ni utuk hadiah besday pon okeh jugak kan .... :)






yang ni plak ... sempoii ..design pun comelness ...kalau tengok saiz nye mcm kecik aje .. mcm tak muat nak sumbat segala pampers , botol susu nih. Tapi kalau pegi butik guess kat alamanda , mcm tak nampak pun design nih . muahahahha kantoi kan slalu pegi usha usha beg kat alamanda .. :) eheheheh cuci mata je





si sukey nih memang design menarik ... tapi kalau kaler itam melekat mesti lagi cun kan .. tambah lagi hitam nih kaler selamat laa dari kekotoran ... takyah laa susah nak jaga kan
TAPI si sukey ni harganya bleh la nak bayar duit muka viva ....heesss .. mahal woo ... jadi untuk jamu2 mata aje la kan ..... :)




haaa yg ni termasuk dlm kategori mampu dimiliki ... cewaaah mampu milik pulokk ..
kira boleh tahan la harga nya ..... bleh la kenen2 kat en suami ..... wawawa... mintak satu bang *sambil sengih2 takut kena lempang* hiiihhi





okeh sekian jer la episod me'review' bag yer...
lenkali kita review beg lain pulak yeee :)

Thursday, August 26, 2010 Posted by purple lover   1 comment


Pejam celik pejam celik
Dah 15 Ramadhan .... cepat je masa berlalu .. rasa baru je mula puasa .. tup tup dah separuh ramadhan. Terpikir pikir ; isk isk sket nye amalan sepanjang 15 ramadhan ... :( sob sob sambil buat muke poyo .... Kejap je ingatnye .. pastuh .... zaaaappp ilang ...
mula la dok pikir2 .. eh nak buat biskut ape ek tahun ni .... (ahahahah bajet rajin kan .. nak buat laa sangat ..!!!! last last beli ajer )

Okeh sempena 15 ramadhan ni, meh la kita kongsi resepi yg boleh menambahkan kuantiti susu badan@susu terbaik dari ladang :)

Selalunya bulan ramadhan ni ramai yg takut tak cukup susu untuk baby .... tapi percayalah , kalau kita usaha , INSYAALLAH supply tuh mesti cukup. Takut pulak nanti anak tak cukup susu .. jadik kebuluran pulak .... ish ish ish sian la kat anak kalau kalau jadik macamtu kan. Kalau nak selamat, simpan la stok susu untuk kegunaan seharian. Contoh: perah & simpan 3 botol ---> 3 auns/ botol


Okeh jom tengok resepi nih :


pic : from finecooking.com

Ayam panggang

1/2 ekor Ayam - ikut la nak banyak mana pun
1 sudu besar - serbuk jintan manis
1 sudu besar - serbuk jintan putih
2-3 ulas - bawang putih * hancurkan
1 sudu kecil - sebuk lada hitam
Garam - ikut tahap ke'masin'an anda
Sedikit serbuk rosemary & thyme


1. Bersihkan ayam dari segala lemak2 yg ada.
2. Lumurkan ayam dengan bawang putih
3. Kemudian sambung lumur dengan bahan bahan lain.
4. Panaskan oven, panggang selama 30 - 45 minit , ikut saiz ayam & jenis oven anda
5. Hidang panas2 .




Gabungan jintan2 ni boleh merangsang penghasilan susu yg lebih banyak. Resepi pun simple je, mudah sangat nak buat.


Monday, August 23, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Salam semua ..........

Tiba tiba tengah hari nih, semangat nak mengupdate blog dah datang
jadik sepantas kilat la berlari ke depan lappy ... ( tettttt tipu jek .. bukan lari .. jalan ala ala anak ayam je :)


Alhamdulillah dah masuk 13 hari berpuasa ...
Harap2 tahun nih dapat lah berpuasa penuh ... disebabkan hasya masih full breastfeed , jadiknye kengkawan MERAH masih blom muncul sejak dari habis berpantangkan hasya .... (teeettt lagi : kalo tak faham sila buat buat paham je la )

Walaupun tak dapat sembahyang terawih kat surau , tapi dpt puasa penuh kan .... cantik sungguh aturan ALLAH dah buat.. satu x dapat ... satu lagi dapat ... amin syukur )

okeh mood untuk hari ni adalah :

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"


Letih ........ Penat ............. yg paling penting HAUS !!!!!!!!!!!
dah name nya puasa kan .. jadi dah tentu2 la lapar & haus.
Tambah lagi hasya kuat menyusu ... kadang2 tuh nak melekap aje ...
So sampai je separuh hari dah melepek jekk ... ( he he alasan lagik :) )

So dah 12 hari puasa .. takkan tade ape2 perubahan kot ..???!!!!!
Alhamdulillah ... selain dapat puasa penuh lagi, ukur lilit badan pun ada la yg kurang cket ... hikhihk ... kalo sebelum ni saiz mak gajah, maka kurangla sikit jadik saiz anak gajah
boleh la tuh kan ... janji ade perubahan .. tak banyak cket pun jadik laa .
Yang bagus puasa kali nih, kalo pegi PARAM , dah tade la gelojoh nak beli macam2 makanan.
Selera nak makan pun berkurangan sikit sebab selalunya air je yg jalan dulu.


okeh sekian je la laporan merapu meraban untuk kali nih ... tatatititutu ..
selamat berpuasa :)

Tuesday, August 10, 2010 Posted by purple lover   0 comments



Salam .................

Wahahahaahah .... sudah lama menyepi tanpa berita !!!!!!!!!!
Punye la bizik kan .. sampai tak sempat nak update.
Biasa la .. jadik kuli cum boss cum driver cum bibik mcm nih laa ......
ater udah nama nye keje kan.. buat je laaa (hah nengok dah keluar ckp perak !!! ... baru lah bleh ngaku ic 08 ..hik hik hik )


Adoihaaaiii kat mana nak mula ekkkk ???!!!!!!!.......
punya la banyak citer dlm otak ... tapi bila nak menaip jek truss jadik blurrr


Okeh kita buat summary yeeerrr


~sweet gurl sudah 6 bulan~

Alhamdulillah ... budak tecik nih dah 6 bulan ..
makin aktif , dah bleh pusing 360 dgn jaya nye ...
kadang2 tuh ... tinggal kejap je nengok dah jauh berguling ... ada skali tuh, kami anak beranak tido depan tv .... kunun bajet sejuk cket ... ......
bila bangun pagi nengok hasya tido bawak coffee table !!!!!!... ahahahah keji gile ...nampak benor mak bapak tido tak hengatt .. sampai anak guling2 bawak meja pun tak sedar
hiihihiih ... maap je laaa .. dah nama pon hobi part time tido kan .. so ape lagi .... pantang nampak bantal la ..... berdesup bleh nyenyak .....

pastu sekarang ni kemain demand lagih ... tamo duduk bawah sangat ...
kalo letak je bawah .. melalak tak hengattt .. sampai slop slop nanges ..
bila dukung je tersengih sengih laa .. nasib baik petite ... tade la lenguh sangat ..
ohh sebut pasal petite nih, budak tecik ni baru 5.8kg ..
tetiba jadi risau plak tengok dia kecik ..
dari 4 bulan .. kalo check up .. memanjang naik 100g aje .... ewahh ko diet ke dik ??
tapi kalo tengok tinggi nyer, memang nampak kepanjangan nye ..
tapi normal ke kalo kecik sangat ?????? adehhh risau plak jadik ...
kurus & kecik takpe .. janji sihat ... amin amin


aloooo blur cket gambor .. harap maap yee

mama ... sudah2 la amek gambar saya nih ....



bloop bloopp main air liur dah jadik kegemaran nih .... tunggu masa nak buat buih je....




* soklan cepu gangsa :apekah persamaan 3 gambar diatas ??????........
yezzaaa .. sudah 6 bulan .. tapi rambut cik adik ni still pendek ... nasib baik la mama bagi pakai baju pink kare .. maka nampak la kata awak tuh gegirl ....



~Besday situ sana sini ~

Macam biasa acara bulanan/tahunan .. adalah meraikan hari tambah umur ahli keluarga .
Tak kira la setahun ke , 10 tahun ke ... 60 tahun ke .. semua diraikan ...... (wahahahah ayat buat karangan .... lalalalla)

Okeh jadik untuk julai, ade besday opah & makyong
jadik makan besar la kami ....
Besday opah ... makan makan kat putrajaya ..
Besday makyong makan2 kaat umah ajer ...
(opah kan MEM besar, mestilah kena xtra spesial cket kan sambutan nye... ahahahahh )

Masa besday opah .. kamera tak bawak.. so tadek gambar looooo

yg ade pun gambar makan2 kat umah .....


zaaassssssssssssssssss layannnnnnnnnnnnnn!!!

* atas : nengok gigih sungguh bapa itu menyuap anaknye makan .... ahahah mak sibuk nak nangkap gambar kan....

bawah :yg nih bajet comey & hensem laa nih ... makan pun nak pandang kamera .....



kiri : menu : nugget, spagetthi, salad, soup & garlic bread

kanan : strawberry shortcake , makan dgn vanilla ice cream .... TERBAEKK laaaa






hmmm ade lagi nih citer ni .. tapi bantal dah melambai lambai .....
sambung esok je laaa yer ..
nite nite ....

Saturday, July 3, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Heluuuuu .....

Misi kami anak beranak hari ni adalah

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

"

"
'

"
"
"
"
"
'
'
"
'
'
'
'
'
'
'
"
"
"
"
"
"

'
'

"
'
'
"
"
"

"


"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

yup .....

menyerbu party safari izz zaharin anak Mommy Wana
Birthday izz tahun lepas kami tak dapat nak hadir ...
Jadik tahun ni dapatlah kami sama sama meraikan besday budak chomel neh ... gebu sungguh pipi dia ... gerammm


Ok , party kali ni temanya SAFARI ... walaupun dalam kad dah ckp be green ..tapi sori la kami anak beranak memang ketandusan baju kaler hijau ... jadik pakai aje la ape yg ade kan :)

Lepas sembahyang zuhur, siapkan bebudak 2 org neh , terus la kami gerak ke subang permai ..
Mujur la encik driver tak sesat jalan ..... jumpe la kami dgn tempat yg dituju. Kami antara yg lewat jugak sampai ... tapi party still lagi meriah ... cuma masa kami sampai besday boy dah tertido sebab memang time dia tido pon.

Yang seronok sangt.. kakak hannah la .. sesampai je terus main belon ..
punya excited dengan belon sampai taknak makan .
Sudahnye balik umah merengek " nak nasik " ohohohoo tuh la org suruh makan sibuk dgn belon dia ..

Anyway ... untuk besday boy .. IZZ ZAHARIN

HAPPY 2nd Birthday ....

Friday, June 18, 2010 Posted by purple lover   0 comments


I'm getting BALD ................................

Arggggggggghhhhhhhh noooooooooooooooooooo TIIIIIIIIDAKKKK TAKKKKKKKNAKKKKKKKK




hihihihi nampak no stress nyer kan ... :) yup ... yup ...

pic googled


memang sangat stress bila sikat rambut jer mesti ada sekepuk rambut yg tercabut ( ehhh rambut bleh pakai sekepuk ke ???? tetibe konfius )

Okeh talking about postnatal hairloss.... the usual reason for postnatal hairloss is hormonal changes ... so normal la kan .. kalau rambut gugur ni .. selalunya hair loss nih tak lama.
Bila hormon dah stabil .... insyaALLAH ... rambut akan tumbuh semula :)


Ada 2-3 cara untuk kurangkan hair loss ni :



- rehat mesti cukup ( bleh ke cukup rehat dgn 2 anak yg sedang membesar ??)
- amalkan diet yg seimbang
- minum banyak air
-kurangkan minum kafein

Thursday, June 17, 2010 Posted by purple lover   0 comments



wahhh tajuk ... tamo kalah punye tajuk nih ...

Kan tengah demam WC sekarang nih ..




so amik la cket ... aura bola tuh ...hihihiih


okeh okeh ... jangan mengarut yekk ...

sempena WC neh .. rumah/kedai mamak/kedai mami

semua FULL HOUSE laa ....tak kurang jugak kedai tomyam ek .....

Sume pakat nengok bola ...

(ohhoohoh kekadang acik pon layan jugak bola ..... )




Kat rumah nih tak terkecuali laa jugak .... mr hubby selalunya tengok games pukul 9.30
(itupun bergantung team mana yg main )

Tapi........ tengok games 9.30 tuh pun tersenguk senguk ... sampai minum power root & segala macam minuman penambah tenaga ....


SEBAB ?????





oohohohoh TAMO ngantok la kunun .......




Ada hati tuh ...... nak tengok games pukul 2.30pg !!! ... ahahahahha
sudahnye


























TV la tngok dia ............................................... :)



satu lagi ......... time bola nih .... tengah sesedap mr hubby layan BOLA ...



cik hannah pulak kaco daun




" papa ...... nanak tengok cite ball ......... tukar cite lain ......... " ahahahahahahhah





*haissshhhhh melambung la bil letrik kalo tiap2 malam camni .... :)*







Sunday, June 13, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Ayam oh ayam ......
Siapa suka makan ayam angkat tangan ???!!!!!! :)
uhuhuhu..... sure ramai kan suka makan ayam nih ...




pic googled

Cerita tentang ayam .....
kali nih me nak kongsi sket pengalaman menjadik penggemar ayam nih ..

(note : pengalaman nih ditulis berdasarkan ingatan tuan punya blog sejak umur 20an )

Sejak melangkah je ke alam 20-an nih, me perasan kalau tiap kali makan ayam .... terutamanya K*C ( bukan nak provok ek ) atau ayam yg beli kat T***o atau GI**T, mesti bersin2 dan gatal2 di bahagian muka & lengan. Kadang2 tuh bersin sampai membawa kepada selsema & sakit kepala.

Pernah sekali masa intern tahun 2004 , muka jadik bengkak sebab makan ayam K*C

Mula- mula memang tak perasan ..*sebab ingatkan resdung*
tapi lama2 bila terbaca dlm magazine & internet tentang ubat cucuk pada ayam

baru la TERPERASAN

owhhhh side effect ubat cucuk ayam tuh rupanya.



Dan me mula la menjauhkan diri dari



















AYAM







tapi .......

















lama2 bila dpt tau ada pilihan ayam yg lebih baik kualitinya ...

terus je excited nak mecuba .....


yup ...... AYAM ORGANIK


Kat pasaran sekarang dah banyak pilihan ayam organik ni....
macam brand ade ... cuma kebanyakkan ayam ni ... agak terhad
disebabkan masalah pengedar yg masih lagi tak ramai .....
dan permintaan yg tinggi


Kalau kat area kajang nih , yg paling senang
boleh dpt ayam nih kat stokis HPA ( jugak bukan nak promote ye )


Disebabkan ayam organik nih jumlah nya masih tak banyak ...
jadi kadang2 tuh out oh stock laaaa ....


Alhamdulillah .. bila dah rasa ayam ni ..

takde lagi gatal2 kalau makan ayam ....

isi ayam ni pun sedap ..... rasa lemak2 gitewww ... awwww yummeh ..

So readers yg blom lagi try ayam organik ni, bleh la cuba ... bagus!!!!!

Tambahan .... ayam2 organik yg ada sekarang ni kebanyakkannya tak perlu diragui sembelihan nya ......




sekian saje cerita ayam cock cock cock yeee :)






* jom kita ramai2 sokong produk keluaran muslim ni *


Tuesday, June 8, 2010 Posted by purple lover   0 comments

Kejam ... kejam !!!!!!!
tuh je la perkataan yg sesuai
untuk manusia tak berhati perut ....

Hari2 dalam 'paper' ada je cerita buang bayi
Sakit hati sangat tengok bayi yg baru lahir ....
terbaring .. digigit semut ... YA ALLAH .... sakit nyer !!!!!!


2-3 hari lepas jgak, baru terbaca tentang adik ALANNA yg dah selamat pegi menemui-NYA..
Lama jugak jadik silent reader blog mummy ALANNA ...
Setelah sekian lama bertarung nyawa... akhirnya dia pegi dengan tenang ....
semoga ALLAH mencucuri rahmat ke atas roh ALANNA QISH - Al Fatihah

ahhhrrrgggggghhhh tiba tiba sAya jadi EmO !!!!!!!!!










************************

Okeh okeh .... cukup sudah cerita eMo !!


*************************







Okeh

Dah mula cuti skolah, otomatik nye , banyak jugak la jemputan kawen menunggu.
Mana jemputan yg jauh2 tuh memang tak dapat nak hadir, dan untuk yg dekat2 InsyaALLAH kami akan cuba hadir.

Sibuk sibuk seharian, tak sedar puteri kami dah 4 bulan. Dah beralih ke fasa meniarap-berguling-meniarap. Kalau tido dah kena sendal dengan bantal kiri kanan sebab hasya dah pandai meniarap. Takut mama tido nyenyak nanti tak sedar hasya meniarap.

Menyusu pun dah makin kerap .... 2-3 jam dah menjerit2 nak susu...
( si kecik nih suaranye nyaring ... hadoi ... sekali dia nanges perit jugak telinga )
Sekarang nih mama dengan gigihnya makan makanan yg bleh tambah susu sebabkan bulan puasa dah dekat, jadik kena prepare awal2 untuk stok susu hasya.





Wednesday, June 2, 2010 Posted by purple lover   0 comments



Okeh mcm dijanji kan, entry kali nih

" kita citer pasal birthday hannah"


hai .... hari ni mama & papa buat besday saya ...... :)

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

Tahun ni, birthday hannah jatuh pd hari isnin, jadi untuk memudahkan kami meraikan birthday dia, maka dibuat 1 hari awal. Bukan nye kenduri besor2 pun. Buat makan2 suka suki aje. Jemputan nye semestinya adik beradik, jiran sebelah menyebelah aje.

Tetamu dijemput 2.3optg, dan tepat 2.30ptg dah ada yg sampai
( on time betul, tuan rumah compang camping lagik ...hohohoho)
Sementara nak tunggu semua yg dijemput sampai,
sempat la touch up mana yg tak sempat tuh.

*
*
*
*
*
*
*
*

Majlis makan2 nye mula pukul 3ptg. Start sgn sesi makan2 dulu.
(menu nya : spagethi,nuggets, drummets, cheese tart & cupcakes)

american choc cuppy ....... nice job eira ...

tengok tuh.... ada kek, cuppy, spagethi, nuggets & drummets ...


Lepas settle makan 1st round, sesi potong kek pulak ...(kek gambar barney ek ....)
Tahun ni hannah potong ber3 lagi dgn kakak maryam & abg ijat..


Lepas potong kek, maka sambung la balik sesi makan2.







DAN !!!!!!!!!








Bila tetamu sudah balik, maka mula lah sesi koyak hadiah ......ahahahahh mama yg lagi excited neh

bukak satu kotak ....... masak masak




Bukak satu lagi plastik .......... juga masak masak


dan






satu lagi kertas dikoyak ....... jugak masak masak ..





ahahahahahha hannah terkedu je dpt masak2


SEBAB nYe :: ?????









dia tak reti pon nak main masak2...... yg dia tahu car cantik dan jugak BALL .....
tuh la jadiknya kalo anak slalu nengok TV dgn ayah nye ...... :)



moral of the story : sila jangan bagi anak dara anda menonton bola & F1 dgn ayahnye ... sebab nanti dia tak reti nak main masak masak ...ahahahahah


eh .... lupe pulak si kecik nih



"
"
"
"
"
"
"
"
'

"saya pun nak enterprem jugak mama" ........

Monday, May 31, 2010 Posted by purple lover   0 comments

Happy Birthday To U



Happy Birthday To U



Happy Birthday To Nur Hannah




Happy Birthday To U.....

*

*

*

*

*

*

*

*

*

*


Semoga jadi anak yg solehah & berjaya dunia akhirat ........amin





Pejam celik pejam celik ...
si kecik kami sudah 2 tahun.
"
"
"
"
"
"

31 Mei 2008 ....
Cepat sungguh rasanya. Lagi 5 tahun dah boleh pegi skolah dah ..
Alhamdulillah, hannah dah pandai bawak diri sebagai kakak. Walaupun still ada part yg kasar2 lagi, tapi sekurang kurangnya banyak perbezaan dari 3 bulan yg lepas. Dah pandai selawat untk adik dgn pelat2 tersendiri, mama senyum sorang2 kalau dgr hannah selawat untk adik : ),.







p/s : next entry kita citer pasal besday party hannah


Saturday, May 29, 2010 Posted by purple lover   0 comments

Kenapa saya suke rumah saya ???! ?!!! ~

sebab ia BEST ...

hohohho... okeh okeh cukup mengarut di situ ......

Kenapa lately sangat malas nak update blog .... walaupun 1 baris ayat je .... jangan kata 1 baris, 1 huruf pun tak kuasa nak tekan :)









JaWApaN nYer :




SAYA mALaS





Memandangkan keadaan yg agar kucar kacir akhir2 nih, maka tak sempat pun nak jenguk2 blog sendiri .... teeeet tapi saya masih ada masa untk blog-walking-hopping .... eheheh

okeh berikut ialah fakta fakta menyebabkan kemalasan saya :


- cuaca yg panas-hujan-panas-hujan-mendung nih menyebabkan saya demam + selsema .... so malas la kan nak update blog

- anak2 saya juga terkena tempias selsema mak nye , maka 2-2 pun sok sek sok sek .. kena selsema ...

- keje yg belambak sampai tak kuasa nak buat ... hihihihihi


- sibuk survey2 kek@cupcakes@cookies untuk buat makan2 besday kakak hannah tahun nih. Yay ! akhirnya tahun nih buat jgk makan2 besday hannah. Mula2 memang taknak buat makan2 nih, tapi setelah bincang, saje la buat kecik2, boleh panggil jiran2 makan. Encik suami kata : " takpe la, buat makan2, niat sedekah " hehehhe , bleh ke ????!!! Tapi makan2 kali juga di'sponsor' bersama dgn untie2 hannah yg lain ... ehehehhe jimat duit I.

- hujung hujung bulan ni biasa la kan bizik cket dgn akaun sana sini. Dah nama pun keje tukang jaga akaun, maka banyak la hutang piutang yg kena settle ujung bulan nih .. kalo tidak kang pantas je org Bank nak menelepon.




Monday, May 3, 2010 Posted by purple lover   1 comment

Yayyyyy .. kami sedang bercuti di kampung ...

ohoohoho dah lama tak balik kampung .....

plus

kali nih lebih excited sebab

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"

"
'
"
"
"
"
"
"
"
"
"
"
kami sudah berempat !!!!


Alhamdulillah budak2 nih tak meragam dalam kereta .. mr hubby pun drive dgn gembira !


so till then ..... :)

Tuesday, April 27, 2010 Posted by purple lover   0 comments


Wahhh dah sebulan lebih tak meng"update" blog ...
Yes yes yes saya sangat busy dgn macam agenda yg penting dan yg tak berapa nak penting.
Busy jugak menjadi "tarzan"kat rumah.


nih la budak yg sentiasa aktif tak kira siang malam ... :)



Dengan akak hannah yg semakin banyak kerenah & tak bleh nak dok diam serta adik hasya yg mintak perhatian supaya main2 dgn dia, dah cukup buat 24 jam sehari rasa pendek sangat.


nih pulak budak kecik yg asik mintak didukung je .... :O


Cerita Hannah & Hasya

Kakak hannah dah tak selalu mengacau2 adik lagi ... alhamdulillah ... kalau adik nangis dlm buai .. dia akan cakap " shuuusshh jangan nanges ,kakak ade" hoohoho .. nak tergelak pun ade bila dia cakap mcm tuh. Kalau dulu nak cium adik, habis adik kena tepuk-tepuk. Sekarang nih dah boleh cium slow slow. Memandangkan mei dah dekat, mama & papa tengah pikir2 nak buat besday mcm mana untuk hannah tahun ni. Rasanya tak perlu la mcm tahun lepas, mungkin buat makan2 family je kot .. hhoohoh save budget i :) - so wait & see laa nanti.

Si kecik hasya nih masih lagi BOTAK walaupun dah sebulan lebih rambut dicukur. Baru naik anak2 rambut yg tak sampai pun 1cm. Hari2 mama bagi pakai baju pink sebab nak bagi nampak mcm gegirl .. ehehehee .. jadik NO BLUE , NO GREEN , NO YELLOW sampai rambut tumbuh panjang semula. Nasib baik baju kakak dulu banyak yg kaler pink & still dlm condition yg baik. Si kecik ni jugak tak aktif sangat menyusu. Tapi sekali dia menyusu bleh sampai 2 jam tak habis habis lagi. Dia suka minum susu lama2 pastu tido la sampai 3-4 jam baru minum lagi.


 
Blogger Template By Lawnydesigns